Балкан

Снегот ги запре камионите на повеќе патишта во Црна Гора

Снегот ги запре камионите на повеќе патишта во Црна Гора

На повеќе патишта во Црна Гора, поради обилните снежни врнежи, во прекин е сообраќајот за камиони и шлепери, соопштила денеска црногорската полиција.

Управата на полицијата во земјата навела дека магистралниот пат Никшиќ-Шавник-Жабљак, поради снегот, е затворен за сообраќај за шлепери и други товарни моторни возила.

Сообрќајот за таа категорија возила е запрен и на патот Никшиќ-Плужина.