Москва одговара: Ќе исфрламе проектили штом воочиме каква било закана

Москва плнира да ги суспендира воените операции со Анкара, по соборувањето на рускиот авион од страна на турските сили.

Исто така, ќе бидат преземени дополнителни мерки за да се осигураа руската воена база во Сирија.

Официјални руски лица истакале дека сите операции ќе бидат водени во придружба на ловци, воздушната одбрана ќе биде засилена со крстосувачки ракети кои ќе ја уништат секоја можна закана, а воената соработка со Турција ќе биде суспендирна.

Руската крстосувачка ракета Москва, на која се наоѓаат воздушни одбрамбени системи слични на системот С-300, веќе тргнала кон пробивање на подрачјето Латакија во Сирија.