Дефицитот на Крим од 80 до 90 милиони долари месечно

Министерот за економски развој на Русија, Алексеј Уљикаев, рекол дека за помош на економијата на Крим се потребни десетина милијарди рубљи.

Процените на месечниот дефицит на буџетот на Крим е од 80 до 90 милиони долари, рекол Уљикаев, по обраќањето на рускиот претседате, Владимир Путин.

Краткорочните трошоци, според министерот, повеќе или помалку се јасни, бидејќи тие произлегуваат од проценките на буџетот на Крим и трансферот кои се неопходни за да се обезбеди потребниот баланс.

Што се однесува на долгорочните трошоци, се согледуваат проблеми во транспортот и енергетската инфраструктура.

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.