Диме Велковски доаѓа на пратеничкото место на Манчевски

Диме Велковски е новиот пратеник од листата на пратеници на СДСМ и коалицијата „Можеме“, откако Дамјан Манчевски денеска си поднесе оставка од пратеничката функција.

За верификација на мандатот на Велковски гласаа 82 пратеници, ниту еден не беше против или воздржан.