Нови улици во скопско Батинци

161

Во центарот на селото Батинци денеска ќе се пуптат во употреба неколку улици, кои се изградени во текот на последната година.

Финансиите за изградбата на улиците, односно подготовката на улиците за асфалтирање се обезбедени од буџетот на Општина Студеничани, помош од граѓаните на село Батинци и како и од локалните фирмите од село Батинци.

Асфалтирањето на истите улици е направено со финансиска помош од ДОО Дрисла Скопје.

По тој повод општината организира свеченост на коа се поканети: градоначалникот на Град Скопје, градоначалникот на општина Студеницани, директорот на ДОО Дрисла Скопје, сопствениците на ДОО Дрисла од Италија и гости од Владата на Република Македонија.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.