Ова се некои од најчудните желби на мажите?

Човечкиот ум е многу сложен. Луѓето имаат чудни желби и размислуваат за најчудните работи. Тие на крајот посакуваат работи за кои никогаш не сте размислувале. Некои од овие чувства можеби немаат смисла за надворешниот свет, но се многу значајни за некои луѓе. Мажите особено чувствуваат многу, во споредба со она што луѓето обично веруваат за нивната чувствителност. Тие, всушност, се обидуваат многу да се изразат, но обично, безуспешно. Ако сакате да дознаете кои се едни од  најчудните работи за кои мажите размислуваат и ги посакуваат, еве список што дефинитивно треба да го проверите.

Чувство дека се потребни

Психолозите сугерираат дека мажите сакаат да се чувствуваат „потребно“ во врската. Сакаат да чувствуваат дека на партнерот им е потребна помош во некоја конкретна работа. Мажите се чувствуваат помалку привлечени кога веруваат дека немаат „потреба“ во врската. И оттука, тие често раскинуваат или се дистанцираат поради тоа.

Чувството на помалку грижа

Мажите понекогаш чувствуваат незаменлива потреба помалку да се грижат за работите и за луѓето околу нив. Понекогаш тие достигнуваат точка каде што обврските стануваат толку тешки што едноставно не сакаат да се чувствуваат одговорни. Сакаат едноставно да се ослободат од нив.

Сакање да им се восхитуваат

Мажите обично не можат да ги изразат своите потреби, особено кога станува збор за желбата да им се восхитува партнерката. Мажите навистина сакаат кога партнерката им се восхитува и понекогаш ги боли кога нивните напори остануваат незабележани.

Чувството на валидација

Верувале или не, мажите во голема мера чувствуваат потреба да бидат некако оценети. Дури и кога нагласуваат на фактот дека не треба да се чувствуваат така, внатре тие дефинитивно го посакуваат тоа. Ова не значи дека тие се несигурни, туку само желни да слушаат пофалби.

Чувството на испробување на различни фантазии

Мажите се повеќе во концептот на сексуални фантазии отколку другите. Тие дури може да се обидат да ги објаснат своите желби на партнерката, но кога таа не го разбира тоа, тие едноставно се откажуваат од тоа.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.