Пози кои го кршат машкото достоинство

1201

Можеби единственото полошо нешто од тоа да скршите нечиј пенис е реално да го уморите од љубов во кревет … Но, додека второто понекогаш е неизбежно, поразувањето на машкото достоинство може да биде спречено.

Фактички во пенисот нема коски, кои би се скршиле, но кога тој е во состојба на ерекција, можат да му бидат нанесени сериозни повреди. Превиткувањето на еректиран орган води до звук на кршење.

„Обично во таква ситуација нема надворешно крварење од пенисот, бидејќи фрактурата е внатрешна. Крвта почнува да истекува меѓу кожата и гопокрива пенисот, и двете еректирани тела“, изјави за Cosmopolitan урологот д-р Лоренс Левин.

Д-р Ливајн го споредува изгледот на повредениот орган со модар патлиџан – виолетов и надуен. “Ова е редок проблем, но не и невозможен да се случи”, смета урологот.

Кои се позите кои можат да доведат до повреди?

 

Жената горе – опасно!

“Најчесто кршењето на пенис е резултат на сексуален чин со пенетрација”, категоричен е д-р Лоренс Левин. Според докторот за време на сексуалниот чин половиот орган понекогаш едноставно се појавува надвор од “вистинското место”, а додека е јавнат мажот, жената се обидува да ја поправи оваа привремена непогодност, па пенисот може да не ја погоди вистинската насока.

„Ако органот удри во карличната коска и во истиот момент дамата одозгора одлучи да го доближи телото до скутот на мажот, соседите ќе слушнат вистински лелеци”, предупредува д-р Левин. Можеби не е добра идеја таа да е горе …

Едно истражување од 2014 година го разгледува токму проблемот на искршените полови пениси. За целите на истражувањето 42 мажи со “поразено“ достоинство биле прашани во каква ситуација се повредени. Кај 28 од нив станувало збор за вагинален секс, кај останатите 14 омилената била одозгора.

Задна тревога

Не е големо изненадување дека кучешката поза претставува опасност за мажот. Настапувањето позади го подложува пенисот на дополнителни тензии, бидејќи влезот е под 90-степен агол.

 

Аналниот секс

Оваа не е од категориите „ако ja пропуштиш целта, мисли му ja”. Аналниот секс може да доведе до проблеми, кога на едниот партнер не му е дозволено да се отпушти. Ако кај неа има отпор, не треба да притискате – дополнителниот напон не е добар за пенисот, советува Левин.

Со неколку зборови за аналниот секс треба да се наоружате со смиреност и многу лубрикант, за да не се се случуваат грешки.

 

Груба или честа мастурбација

Да, самозадоволувањето може да го доведе мажот дотаму што тој сам ќе си го скрши пенисот. Поагресивната мастурбација би можела да го искриви половиот орган. Деформирањето на пенисот наликува кршење, бидејќи исто ги оштетува пешџеристите тела. “Прекумерното мастурбирање во кое пенисот е стимулиран на груб начин, речиси сигурно ќе доведе до проблеми”, предупредува урологот д-р Левин.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.