понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Нормализиран железничкиот сообраќај кон Кичево

Обилните наноси на камења, земја, дрвја и кал предизвикаа неколку часовен прекин на железничкиот сообраќај на пругата Ѓорче Петров –Кичево,

pruga1-645x360

Поврзани вести

Невремето кое го погоди тетовскиот регион на делот на Поројска река, го отежнаа нормалното одвивање на железничкиот сообраќај кон Кичево. Обилните наноси на камења, земја, дрвја и кал предизвикаа неколку часовен прекин на железничкиот сообраќај на пругата Ѓорче Петров –Кичево, односно неполни два километра пред Тетово.

Обилните наноси на камења, земја, дрвја и кал предизвикаа неколку часовен прекин на железничкиот сообраќај на пругата Ѓорче Петров –Кичево

Обилните наноси на камења, земја, дрвја и кал предизвикаа неколку часовен прекин на железничкиот сообраќај на пругата Ѓорче Петров –Кичево

Со вонредни напори на механизацијата и екипите на ЈП МЖ Инфраструктура успешно го отстранија големиот нанос од камења, земја, дрвја и кал и железничкиот сообраќај повторно беше нормализиран, кој поради претпазливост се одвиваше намалена брзина од дозволеното. Според првите проценките штетата која е направена на оваа железничка линија е околу 15 илјади евра, соопштуваат од ЈП Македонски Железници –Инфраструктура Скопје.

Екипите на ЈП МЖ Инфраструктура се на терен и  интензивно работат на целосно регулирање, расчистување на последиците и оштетувањето на пругата.

 

Поврзани вести:

Привремено прекинат железничкиот сообраќај кон Грција

 

Најчитани вести