Македонија

Од вторник се враќа топлото време

Од вторник се враќа топлото време

По малиот пад на температурите, од вторник се враќа топлото време.

Од вторник се враќа топлото време

Од вторник се враќа топлото време
Од вторник се враќа топлото време

Како што информираат од УХМР, од вторник до петок (15-ти до 18 септември) подрачјето на Македонија ќе биде под влијание јужно воздушно струење и доста топла и сува воздушна маса од Медитеранот која ќе предизвика и доста топло време за овој дел од годината.

Пад на температурите од сабота

Пад на температурите од сабота
Пад на температурите од сабота

Оттаму велат дека постепено опаѓање на температурата на воздухот се очекува од сабота  (19-ти септември), кога во текот на денот ветерот ќе го промени правецот во  северен.

Какво време не очекува во текот на денешниот ден, погледнете на следниот линк.