Кина донираше повеќе од 3.000 книги за институтот Конфучиј

66

Кина донираше повеќе од три илјади книги, учебници и наставни помагала за Конфучиј институтот.

Кинеските професори сметаат дека Конфучиј институтот претставува значаен културен центар на Кина, а ширум светот се отворени 400 вакви институти.

Во земјава веќе има интерес за изучување на овој древен јазик, а 40 студенти од земјава ќе заминат на студии во Кина да ја изучуваат традиционалната древна медицина.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.